Atelier de creație artistică „Practica Spectacolului”

PrevNext

Atelier de creatie artistica

Practica Spectacolului

In contextul unei piete a muncii in continua dezvoltare, Casa de Cultura „Traian Demetrescu” sustine ateliere de creatie artistica in domeniul scenografie, pictura, grafica, muzica – o initiativa cultural-educatională unica la nivel local, care vizeaza publicul larg, indiferent de varsta, sex, formarea educationala sau profesionala sustinand educatia permanenta si nonformala. Prin acest demers, cetatenii Craiovei sunt invitati sa descopere tainele artelor plastice si ale muzicii prin intermediul unor seminarii timp de doua saptamani, in care metode originale de predare teoretice si practice vor fi aplicate de specialisti din domeniu.

Proiectul Ateliere de creatie artistica „Practica spectacolului” – scenografie, pictura, grafica si muzica face parte din programul cultural al Centrului de Creatie Craiova (CCC) – Pictura, Sculptura, Muzică, Film, Fotografie, Dans, Teatru, Instalatii, Cyberart, un program amplu, orientat pe dezvoltarea capacitatilor de creatie ale beneficiarilor, imbunatatirea mijloacelor de expresie si dezvoltarea unor tehnici noi prin metode bazate pe o cercetare stiintifica riguroasa.

Tinerii creatori ai Municipiului Craiova sunt resursa culturala inestimabila a comunitătii din care facem parte. Viata culturala trebuie sustinuta prin oferirea unui mediu de manifestare libera a celor pasionati. Astfel, tinerii vor fi incurajati sa cunoasca si sa urmeze domenii vocationale, sa creeze si sa colaboreze intre ei realizand punti culturale diverse cu alti artisti si specialisti.

Dupa modele europene consacrate acest demers s-a dovedit fuctional, multi dintre beneficarii acestor facilitati au ridicat standardul cultural local si regional ducand mai departe bunul nume al orasului peste hotare.

„In procesul de dezvoltare durabila, educatia, cultura si civismul, transparenta si eficacitatea deciziilor, diplomatia, mediul devin repere strategice”.

Prin acest proiect se doreste facilitarea intalnirilor participantilor cu profesori de specialitate din domeniile mai sus amintite, invitati sa participe prin lectii deschise la acest atelier transformand aceasta actiune intr-un proiect cutural dedicat amatorilor de divertisment cultural. Cursurile interactive se concentreaza pe sesiuni teoretice dar si practice unde participantii vor reusi sa-si depaseasca conditia de simplu spectator devenind familiari cu laboratorul de executie.

Proiect
Atelier de creație artistică „Practica Spectacolului”
Realizari
Pictura, Scluptura, Grafica, Muzica, Film, Fotografie, Dans, Teatru, Arte plastice
Share
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
udemy paid course free download
download samsung firmware
Download WordPress Themes Free
lynda course free download