Atelier de Creaţie – Actorie Film

Prev

Atelier de creatie - Actorie Film

Move for a movie

Atelier de creaţie artistica – Actorie Film „move for a movie”

In contextul unei piete a muncii in continua dezvoltare, Casa de Cultura „Traian Demetrescu” sustine un atelier de creatie artistica in domeniul filmului – o iniţiativa cultural-educationala unica la nivel local, care vizeaza publicul larg, indiferent de varsta, sex, formarea educationala sau profesionala sustinand educatia permanenta si nonformala. Prin acest demers, cetatenii Craiovei sunt invitati sa descopere tainele artei actorului de film prin intermediul unui workshop intensiv, in care metode originale de predare teoretice si practice vor fi aplicate de specialisti din domeniul cinematografic.

Proiectul isi doreste sa faciliteze intalnirea participantilor cu profesori de specialitate din domeniul cinematografiei, cu regizori de film si actori consacrati invitati sa participe prin seminarii si lectii deschise la acest atelier transformand aceasta actiune intr-un proiect cutural dedicat amatorilor de divertisment cultural. Cursurile interactive se concentreaza pe sesiuni teoretice dar si practice unde participantii vor reusi sa-si depaseasca conditia de simplu spectator devenind familiari cu tehnicile de interpretare si protagonisti la nivel amator intr-un produs cultural dedicat pasionatilor celei de-a saptea arta.

Proiectul va asigura pregatirea participantilor in domeniul artelor vizuale,  unde vor cunoaste: rolul membrilor din echipa de filmare, limbajul tehnic de specialitate, care sunt planurile de filmare, cum se depasesc emotiile in fata camerei de filmat, notiuni de baza in arta interpretarii unui rol de film, potentand capacitatile creative si ludice ale individului, sporind totodata expresivitatea artistica si ajutand participantii la depasirea inhibitiilor, oferindu-le un plus de incredere in interactiunile sociale de zi  cu zi.

Atelierul se va desfasura timp de 2 saptamani, a cate 5 ore/zi, cuprinzand  atat intalniri teoretice, in timpul carora se vor acumula cunostinte de baza din domeniul cinematografiei si al lucrului pe un platou de filmare, cat si intalniri practice, care vor cuprinde filmarile propriu-zise pentru opera de creatie artistica si realizarea produsului cultural cinematografic (mediu metraj).

Acest demers va avea ca finalitate realizarea unui material audio-video, opera de creatie artistica avand ca protagonisti paricipantii la acest atelier care vor beneficia în egala masura de prezenta in procesul de creatie punand accent pe mijloacele de expresie dobandite. Produsul final va fi reprezentat în fata publicului larg la o data stabilita ulterior intr-un spatiu special creat pentru acest eveniment, oferind astfel feed-back-ul necesar elaborarii unor noi proiecte culturale.

Acest produs cultural se va alatura celorlalte proiecte ale Casei de Cultura, concretizand efortul creativ al institutiei de a se impune pe piata culturala prin viziuni noi, atractive, care sa  sporeasca numarul de beneficiari si care sa atraga un capital de imagine necesar promovarii si cresterii vizibilitatii în contextul turismului cultural.

Proiect
Atelier de Creaţie – Actorie Film
Realizari
Film, Actorie, Cinematografie, Divertisment
Share
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy free download
download intex firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy free download