Posted by on 1 noiembrie 2016

Programul Săptămânii TRADEM” – 2016

 

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează în perioada 1-5 noiembrie 2016 „Săptămâna TRADEM”, cu ocazia împlinirii, la 3 noiembrie, a 150 de ani de la nașterea scriitorului Traian Demetrescu.

Manifestările vor debuta marți, 1 noiembrie, ora 19.00 cu o nouă întâlnire în cadrul proiectului „Prăvălia culturală îți dă rendez-vous la Tradem”. Tema dezbătută „la tejghea”, în Salonul Madieval al instituției este una dominantă pentru viața și opera poetului Traian Demetrescu: „Sensibilitatea”. În cadrul întâlnirii, vor fi prezentate și câteva schițe și obiecte artistice realizate de Bogdan Florea, după poemele lui Tradem.

Miercuri și joi vor fi zile cu uși deschise la Camera Memorială a poetului, aceasta putând fi vizitată între orele 9.00-15.00.

Vineri, 4 noiembrie, de la ora 17.00, în Galeria Vollard este programată lansarea volumului „Poeme de dragoste”, de Valeriu Grigorie, prezintă: Liliana Hinoveanu și Constantin Pădureanu.

Tot vineri, de la ora 18.00, în Salonul Medieval, Lorena Stuparu Păvălan și Cornel Mihai Ungureanu vor prezenta comunicările „Dinspre epistolarul lui Tradem” și, respectiv, „Cărțile citite de Traian Demetrescu”.

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, de la ora 12.00, va avea loc, în Galeria Vollard, festivitatea de decernare a premiilor Concursului Național de Poezie „Traian Demetrescu”, ediția a XXXVIII-a.

Tot sâmbătă, de la ora 17.00, în Salonul Medieval, este programat un recital poetic susținut de doi reprezentanți importanți ai peisajului liric contemporan din Cehia: Petr Hruška și Radek Fridrich. Cei doi vor fi însoțiți de traducătorul Mircea Dan Duță și de Peter Sragher – președintele Filialei București – Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România. Manifestarea este organizată în parteneriat cu Filiala București – Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România, cu sprijinul Ministerului Ceh al Culturii. 

Posted in: Uncategorized