2018 Anul European al Patrimoniului Cultural

În urma unui concurs de proiecte organizat de Institutul Național al Patrimoniului în anul 2017 privind selecția celor mai competitive evenimente culturale pentru anul 2018, Casa de Cultură se numără printre câștigătorii acestui concurs cu proiectul cultural Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” ediţia a VI-a sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural. 
Prin urmare acest eveniment cultural a primit acordul de a utiliza identitatea vizuală a Anului deoarece contribuie la atingerea a unul sau mai multe obiective ale proiectului european, după cum este prevăzut în Decizia (UE) 2017/864 a Parlamentului European și a Consiliului din 17 mai 2017 privind Anul European al Patrimoniului Cultural 2018.

 

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” susține în perioada 5-17 Martie un atelier de creaţie artistică în domeniul artei cinematografice la sediul instituției, Salonul Medieval. O iniţiativă cultural-educaţională unică la nivel local, care vizează publicul larg, indiferent de vârstă, sex sau formare educaţională. Participanții sunt invitați să descopere tainele Artei Actorului de Film prin intermediul unui atelier de creație intensiv. Întâlnirile cu regizorul de film Gheorghe Preda, profesor al U.N.A.T.C. București pe tot parcursul celor două săptămâni în calitate de coordonator al atelierului și actori consacrați invitați să participe prin seminarii și lecții deschise la acest atelier, vor transforma această acțiune într-un proiect cutural realizând o operă de creație atistică: film de scurt metraj. Cursurile interactive se concretizează prin sesiuni practice unde participanții vor reuși să-și depășească condiția de simplu spectator devenind familiari cu tehnicile de interpretare prin procesul de creație și protagoniști la nivel amator într-un produs cultural dedicat pasionaților celei de-a șaptea artă.

Sâmbătă 17 Martie ora 19.00 la sediul instituției va fi prezentat proiectul final – creația cinematografică.

Regulamentul de participare este publicat pe site-ul tradem.ro, sectiunea anunțuri.

Atelierul se va desfășura sub îndrumarea coordonatorului principal, regizorul Gheorghe Preda, care va selecta participanții pe baza unei scrisori de motivare a participării la atelier, însoțită de o fotografie, care poate fi realizată și cu telefonul mobil, trimise pe adresa de e-mail: casa_cultura_traian_demetrescu@yahoo.com

Perioada de înscriere: 15-27 Februarie